onsdag den 27. november 2013

TANTE GRØNS DRØMME AF GLAS

En føljeton om en drøm, der går i opfyldelse.Det stof drømme er gjort af, er glas. For mit vedkommende, har drømmen om et orangeri, stået på i flere år. Drømmen var stædig, vedholdende og insisterede på, at blive gjort til virkelighed. Jeg havde brug for et glashus. Jeg er havemenneske med stort H, og med et glashus ville jeg, være i stand til, at forlænge havesæsonen både forår og efterår. I årets mørkeste måneder, har jeg tendens til træthed og et glashus ville også kunne fungere som lysterapi-rum for mig. Der blev drømt mange drømme, tænkt mange ønsketanker og bygget mange imaginære væksthuse.

Den, der venter på noget godt, venter aldrig forgæves. En dag opstod muligheden for, at blive den lykkelige indehaver af et orangeri. Markedet blev gransket dybt og indgående. Til sidst faldt valget på et hvidt GIGANT orangeri fra Pavillon Danmark. Orangeriet skulle opføres på et allerede eksisterende terrassefundament. Den placering gav os nemlig mulighed for, at kunne gå direkte fra køkkenet og ud i glashuset. Samtidigt ville orangeriet kunne fungere som en slags tilbygning til vort gamle hus fra 1930 og forøge vort boligareal med 20 m2.

Mureren blev hidkaldt og der blev muret en 66 cm høj sokkel. Så langt så godt..............

Ugerne op til leverancen af orangeriet var fyldte med spænding og forventningsglæde.
Pludselig en dag, var ventetiden forbi. Orangeriet blev leveret. Det stod og fristede og pirrede nysgerrigheden, som en uåbnet  julegave. En GIGANTisk julegave. Min mand og jeg glædede os, som små børn til at få besøg af montørerne.


Hvis nogen skulle være i tvivl, om julemanden findes, så kan jeg oplyse, at det gør han. Og det vil sikkert overraske mange, at der ikke blot findes een, men hele to julemænd. Men det gør der!  Den ene hedder Johnny, og den anden hedder Kim. De er ansat hos Pavillon Danmark, og deres job består i,  at drage ud i det ganske danske land og gøre folk glade.  De dukkede op lige præcis en måned før juleaften. Det var helt fantastisk at se dem, pakke glasdrømmen ud og begynde at montere den Jeg var dybt imponeret over deres arbejdstempo og professionalisme. Man skulle næsten tro, de havde prøvet det før:o)

Kære Julemænd.
Tusind tak for den bedste julegave, jeg nogensinde har fået...Enhver virkelighed starter med en drøm. Her er min GIGANTiske orangeridrøm blevet en realitet og jeg har knebet mig selv så meget i armen, at jeg er fuld af blå mærker. Til sommer skal arealet uden omkring orangeriet laves om, så have og glashus bliver integreret på en god måde.

Nu starter alt det sjove med planlægning af indretning...


Før indretningen kan påbegyndes, skal der lige lægges gulv. Valget faldt på 100 år gamle og meget rustikke mursten i svagt rosa og sandfarvede toner. De giver et gyldentvarmt udtryk. Vindueskarmen består af samme brugte mursten. Jeg glæder mig til at komme i gang  med at nipse i de dejligt store vindueskarme. Pyntesygegenet ER begyndt at røre på sig. Indretning af orangeriet bliver et vinterprojekt, som jeg virkelig glæder mig til.

To be continued...

Varme hilsner fra Tante Grøn

21 kommentarer:

 1. WOUW.... og TILLYKKE, TILLYKKE, TILLYKKE! Hvor ser det smukt ud, passer til huset som fod i hose, som om det altid har været meningen at der skulle ligge et gigantium-tante-grøn-orangeri lige der! Sikke et held at de to julemænd også kunne se det, da de kom forbi med gavesækken... ;)
  Endnu mere stort tillykke med det nye glas- og lysterapi hus, det kan kun blive en fantastisk vinter, forår, sommer, efterår, vinter..... :)
  Haveknus fra fru Friis :)

  SvarSlet
 2. Jeg siger bare IH og ÅH - hvor er det smukt, Jytte :)

  SvarSlet
 3. Ihhhhh hvor er det bare flot. Stort tillykke med det Jytte og John - sikke en perle. Velkommen i "glas-klubben" - vi glæder os til at komme og se herligheden live.
  Mange hilsner fra Jesper og Susan

  SvarSlet
 4. Det er bare så smukt. Stort tillykke Jytte og John. Håber julemanden også en dag dukker op hos mig med et glashus :)
  Juleknus fra konen i Kæret.

  SvarSlet
 5. Stort tillykke med det smukke orangeri. Det bliver jeres nye hjem. I kommer til at bo derude. Glæder mig til at se det indrettet, for er sikker på at det bliver helt fantastisk godt.
  Julehilsen fra Fru Pedersen

  SvarSlet
 6. Kære Jytte og john

  Stort tillykke med julegaven.
  Ja, så kom den store dag som I havde ventet så længselfuld efter og som nær havde kostet fartbøder tværs ned over Fyn.
  Smukt er det blevet og jeg er sikker på at I nok skal få omgivelserne passet fint ind nå I nu har haft vinteren til at gruble over det.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 7. Kom i tanke om at jeg glemte at lægge et STORT TILLYKKE med orangeriet her på bloggen:o)
  Det er så smukt og passer perfekt til huset. Jeg glæder mig til at se det indrettet.
  Knus

  SvarSlet
 8. Også et stort tillykke med glashuset her fra mig. Det bliver I glade for, haveåret bliver forlænget med flere måneder.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Bedstemorshave

  SvarSlet
 9. Kære Jytte og John

  Et stort tillykke med det spændende og smukke projekt.
  Jeg er SÅ glad på jeres vegne, og håber meget at kunne tage det i nærmere øjesyn i det nye år. Det ser allerede vidunderligt ud!
  Selv drømmer jeg videre .......

  SvarSlet
 10. Tillykke med orangeriet, godt drømmene endelig blev til virkelighed.
  Kh Lisbeth
  Samsø

  SvarSlet
 11. Kære Tante Grøn - Stort tillykke med de smukke orangeri! Det er virkelig en dejlig ting med et orangeri. Det er så dejligt at forlænge havesæsonen og drømme videre i orangeriet. I disse dage bruger jeg min (udestue hedder den mere beskedent) til at lave dekorationer til familien.
  Dejlig julegave at få og sikke nogle herlige julemænd!

  SvarSlet
 12. Tillykke med orangeriet, sikke en dejlig julegave. Glæder mig til at se det færdigt og indrettet og pyntet:o)
  Annette

  SvarSlet
 13. Kære Tante.
  Glæder mig på dine og Prinsens vegne over Jeres vidunderlige ny-erhvervelse. Stort tillykke. Knus 'wæstjyyn'.

  SvarSlet
 14. Kære søde Jytte
  Det var med smil fra øre til øre at jeg læste din beretning her. Hvor er jeg glad på dine vegne over at du nu har fået et orangeri - som jeg er sikker på bliver helt vidunderligt, når det bliver fyldt med tante grøn stemning. Jeg bliver simpelthen nød til at komme til Mors igen til sommer og se din nye legeplads.

  Mange kram og tillykke,
  Kh. Lone

  SvarSlet
 15. Kære Jytte og John.
  Hvor er det skønt at I har fået et orangeri, hjertelig tillykke med det.
  Det er simpelthen SÅ dejligt at kunne få forår allerede i februar.
  Det er et meget smukt gulv I har fået lagt. Vi kommer og ser det til foråret :)
  Mange kærlige hilsner fra John og Eliane

  SvarSlet
 16. Kære allesammen.

  Tusind tak for alle jeres søde kommentarer og hjertevarme lykønskninger. Hver en hilsen har varmet mere end I aner.

  Vi er MEGET glade for vores glashus. Selv på en grå dag, kan jeg mærke, hvordan lyset derude gør godt langt ind i vintersjælen. Det er ubeskriveligt skønt, når man som jeg, kører på lys- og solenergi. En tur ud i glashuset fungerer som en opladning. Jeg glædes sådan ved tanken om, at det nu bliver muligt at tyvstarte foråret under glas.

  Imorgen får vi brændeovn sat op, så håbet om at kunne danse om juletræ derude, lever stadig.

  Hvad indretningen angår, så kører hjernen i højeste gear. Det knager og brager i de små grå hjerneceller. Ideer og drømme står i kø. Men Rom blev jo ikke bygget på een dag. Jeg glæder mig til at kunne vende tilbage med billeder og skriblerier om indretningen, når vi når så langt.

  Endnu engang tusind tak allesammen. I min verden, er det et smukt smukt karaktertræk, at kunne glæde sig på andres vegne.

  Knus og kærlige hilsner fra øens folk...Syrenprinsen og jeg

  SvarSlet
 17. Kære Jytte - jeg tror ikke, at mange er blevet så glade for et drivhus som du, og det siger ikke så lidt. Ingen har fortjent det mere end dig, og vi er mange, der glæder os til at se, hvad du får ud af det! Det forpligter ...

  SvarSlet
 18. Tusind tak for de søde ord, kære Claus.
  Glashuset har nu bestået Den Store Storm-test. Pyha, hende "Bodil" var noget af en strid og hidsig dame, men væksthuset fik hendes gustne ånde heldigvis ikke ram på.

  Knus og kærlig hilsen

  SvarSlet
 19. Kære Jytte og John
  Hold da helt op hvor ser det skønt ud, lige noget som I trænger til!!
  Jeg glæder mig så meget til at se mere til det i det nye år. Jeg håber I får mulighed for at danse om træet derude :-)
  Mange Jule knus Gro

  SvarSlet
 20. Det ser bare så fantastisk ud, kære Tante! Det var da lige det, der skulle til. Jeg ønsker jer mange gode hyggestunder i jeres nye drømme-drivhus. Mange knus fra den anden Tante i det sønderjyske og godt nytår til jer!

  SvarSlet
 21. Kære Gro og Tulle.

  Tusind tak for jeres søde ord. Det varmer simpelthen sådan een om hjertet, når andre kan glæde sig på vores vegne.
  Glashuset er den bedste gave, vi nogensinde har givet os selv. Vi er utroligt glade for det.

  Ligeså snart den blege vintersol titter blot en lille smule frem, opstår der straks en helt vidunderlig følelse af forår derinde. Og det dejlige livgivende lys, gør godt helt ned i storetåen.

  Igår faldt den første sne endelig og det gav en fantastisk hyggelig hulestemning inde bag glasset. Og så var det smukt. Meget!

  Lige nu er det indretningen, det handler om.. Og godtnok er altså bare ikke godtnok. Dette drømmested fortjener det bedste af det bedste og jeg helmer ikke, før jeg er tilfreds. Min stakkels mand har af og tll et temmeligt træt udtryk i øjnene. Gad vide hvorfor?:o) :o)

  Knus fra Freaky Flade

  SvarSlet