torsdag den 14. november 2013

35 år med drivhus...

Billeder af vores første sommer her i driverhuset, vi nyder det bare SÅ meget.


Vi har boet tre steder og haft fire drivhuse, altid hjemmebyggede træhuse placeret i køkkenhaven til grønsagsdyrkning.


Det sidste hus har de seneste år været i smukt forfald, og vi har derfor talt meget om hvad vi skulle gøre NÅR... – vi er selv blevet ældre og sidder lidt mere...... Uha der har været mange overvejelser..... Udestue, orangeri eller....

Den endelige beslutning blev et vedligeholdelsesfrit driverhus tæt på boligen, med plads til alle de skønne gamle planter vi har erhvervet os gennem årene, lidt tomat, agurk og rigtig meget hygge.


Da beslutningen var taget i foråret, kontaktede vi PAVILLON DANMARK  - vi kunne nu se frem til at modtage huset i oktober.........Hhmmm det lød som rigtig lang tid....

Det viste sig at blive en fordel med god tid til forberedelserne. Vi bor i kuperet terræn og har derfor fået gravet ud i skrænten, hvor huset skulle stå og som ekstra bonus dannes der naturligt en solgryde/læ-terrasse mellem bolig og drivhus.


Samtidig fik vi vand og strøm ført med ind under terrassen hvor huset skulle stå. Vandværksvandet løber op i en tønde på 220 liter som bliver varm i løbet af dagen og virker som radiator om natten.


Foran på tønden kan vi tappe opvarmet vand til kanden eller bruge direkte vandværksvand fra slange i og omkring huset (se på billedet hvor lidt vandtårnet dominerer)

Vi har selv opsat huset. Det tog et par dage med hjælp fra en god nabo. Vi havde èt enkelt uheld med en knust rude – det blev hurtigt afhjulpet – Susanne sørgede for vi fik leveret nyt glas indenfor 2 dage.

Vi har sat stikkontakter flere steder langs sokkel til støvsuger, elovn, hyggelampe eller hvad vi nu får brug for...


Mange krydderurter holder sig vinteren over, men der er mørkt når du skal bruge dem til aftensmaden, så er det rart lige at tænde på kontakten........klip, klip - MUMS!


Mindre en 1 måned gammel er huset nu trykprøvet af efterårets første storm med kraftige vindstød  - no problem....!


Selvom huset først stod færdigt i uge 41 og sæsonen er lidt på hæld, er vi allerede meget glade for det og glæder os helt vildt til det bliver forår og vi rigtig kan komme i gang med at så krydderurter og prikle stiklinger af eksotiske planter.

Hilsen to tilfredse drivhusentusiaster

2 kommentarer:

 1. Stort tillykke med huset, og hvor kan jeg mærke jeres glæde og begejstring. Det ser også ud til at være et pragtfuldt hus. Rigtig god fornøjelse med den nye sæson og alle de skønne sæsoner der følger efter. :o)

  SvarSlet
 2. Undskyld det sene svar.. jeg vidste ikke man kunne kommentere her på siden.
  Det er helt tilfældigt (arh.. det var nok vinterkulden der fik lysten til at se/drømme om sommer, mig drejet ind på siden her) jeg ser din søde hilsen. Det ER et dejligt hus, det ser jo lidt for nyt og fersk ud på billederne her - så vi gælder os utroligt meget til at RODE i det når foråret tillader ;-)
  Drømmende hilsner her fra Solbjerg
  Gitte og Johnny

  SvarSlet