Opbinding

Der er rigtig mange som spørger "hvordan kan vi hænge eks. tomatplanter op" i jeres drivhus og her kommer lige et par løsninger:


Her er vist en tomatplante i en potte med fødder så der nemt kan gøres rent under den.
Igen er det vores ambassadør Lene og Lars som har eksperimenteret med opbindssystemer i drivhuset. Målet var et praktisk, stabilt, sikkert og genbrugeligt system.

Vores løsning er en simpel konstruktion hvor en 4 mm tyk stiv stålstang går fra gulv til loft.
Stangen stikkes ned i potten direkte på gulvet, så vægten fra planten resulterer i et tryk på gulvet og IKKE et træk i loftet, fordi stangen IKKE hænger, men blot støttes af en ophængskrog.


Bruger man kapilærkasser, så husk at lægge et stykke krydsfiner eller andet fast i bunden, så stangen ikke laver et hul.
For at støtte stangen yderligere er der stukket en lidt kortere 5 mm stang ned ved siden af og spændt de 2 stænger stramt sammen med et par plaststrips. Det gør hele konstruktionen stabil.

Den gennemgående stang kan bukkes i den ende hvor den "hænger" i ophindskrogen - det går let hvis man kan låne en bukkemaskine.Hvis man ikke vil bindes af placeringen direkte under et spær, er det ikke vanskeligt at etablere en tværgående stang under loftet, hvor opbindingsstangen kunne støttes på et vilkårligt sted med en strip.

En anden løsning er at bruge snor og planteophængsøjer - det er der rigtig mange som bruger.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar