søndag den 8. december 2013

Lys i en mørk tid

Vi nyder vores Junior Orangeri hele året.... Også om vinteren, hvor mange ellers lukker deres "glashuse" ned indtil næste forår. Men hvis man aldrig har oplevet hvor smukt og hyggeligt man kan lave det derude... så falder det måske heller ikke naturligt at lave det "vinter-hygge-klar".


Vi bruger masser af lys ved vores lille orangeri. Masser af levende lys i lanterner og store glas, og lyskæder i krukketårne og selvfølgelig et juletræ. Lysene giver et fint genskin i glasset, og hvis man er heldig der er frost eller sne, ser man et fantastisk genskin. Ja lys - og særligt levende lys, giver en helt særlig magi til et drivhus.


Her i vinteren står vores krukketårne jo alligevel tomme..... Så det var oplagt at give dem nyt liv, med nogle lyskæder. Nu flankerer de siden af orangeriet med masser af lys, og masser af "jul". Sammen med en krukke med buksbom og her et lille kors - har vi en fin havedekoration.


Inde i orangeriet bruger vi også lys. På bordet står en adventsstage, og i loftet hænger en lanterne. Levende lys brænder ikke nær så hurtigt, når de er ude i kulden - så almindelige stearinlys kan nogle dage brænde fra midt eftermiddag til sen aften.


Men selvfølgelig skal man tænke på brandfaren, så brug fornuftige stager eller sylteglas til bloklys. Ikke dekorationer hvor lysene kan brænde ned og antænde noget


Lys i haven, og et oplyst drivhus giver en fin "rum-fornemmelse" i haven. Det er ikke kun mørkt og koldt - man kan se sine uderum inden fra de varme stuer. Alt andet er jo egentligt synd. Vi syntes man skal nyde sin have og sit drivhus alt hvad man kan - også når det er for koldt til at være derude.


Vi håber, at vi ved at vise jer vores "oplyste" Junior Orangeri, har givet nogle af jer lyst til selv at prøve. Vi er nemlig ret sikre på, at når I selv har prøvet... så kan I slet ikke lade være. Et lys-udsmykket drivhus er nemlig vanedannende - og bliver en fast del af din have.

*Fortsat god 2. søndag i advent*
Mange hilsner fra Jesper & Susan Durup, Viborg

9 kommentarer:

 1. Jeg har desværre intet glashus, men forstår til fulde at I vil nyde et så skønt sted - også i den mørke tid. Det ser eventyrligt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha´ Nette :-)
   Hilsen Jesper og Susan

   Slet
 2. Det ser smukt ud med alle de lys. Brandfaren er en af grundene til, at vi ikke har lys i vores pavillion, det kunne uden tvivl se smukt ud, men Bent er meget afvisende på det punkt, her tages ingen chancer. Hvis der skal lys, skal vi selv være der, det bliver for koldt, så ingen lys hos os.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth. Du kan tro vi også tænker på brandfaren - og netop derfor bruger vi kun lys der står i store glas, eller én som den nye stage hvor lysene ikke brænder ned i noget.
   De levende lys vil vi ikke være foruden.
   Mange hilsner fra Jesper & Susan

   Slet
 3. Hvor der det fantastisk ud. Skøn ide at bruge pavillonen hele året!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - det kan vi slet ikke undvære. Vores Junior Orangeri er vores kæreste eje, og vi kan da slet ikke undvære det.
   Man skal bare prøve det en gang tror jeg - at sidde derude en vinterdag og hygge med en kop varm cacao... så bliver man helt sikkert bidt af det.
   God fornøjelse.
   Hilsen Susan & Jesper

   Slet
 4. Hvor har I lavet det smukt, Susan og Jesper. Det ser fortryllende ud. Et rigtigt Winter Wonderland. Der er ikke noget som levende lys, der giver genspejl og genskin. Det er ren magi og det kan udrette mirakler på et vintersind her i den mørke tid. Hatten af for jer og jeres stylingtalenter og hyggegener.

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tante Grøn.
   Ja - lys kan vi ikke få nok af... det er hvad vi skal varme os ved. Både krop og sjæl.
   Mange knus
   Jesper & Susan

   Slet
 5. Hvor har I det smukt omkring jeres drivhus her ved vintertide, og superide med lys i krukketårnene.... det ser super hyggeligt ud ;-)
  Mange hilsner
  Gitte og Johnny

  SvarSlet