torsdag den 3. maj 2012


Drivhusdrømme og vestenvind


De nordjyske vinterstorme kan være ret så barske, og det er meget træls, hvis ruderne bliver blæst ud af ens drivhuse – vi havde 2 stk Halls huse. Der var 3 vinterstorme i nov/dec, og i den første mistede vi ca 25 ruder og måtte støvsuge hele køkkenhaven for vildfaren glas. Lynhurtigt kom de nye ruder i, og så kom den næste storm - 15 ruder. I den sidste storm blev det til 7 ruder. SÅ VAR DET NOK. Nu ville vi bare have Danmarks solideste drivhus, og det skulle være straks, så det kunne blive fyldt op med spinat  helst sidst i februar.

Vi fandt hurtigt frem til 3 muligheder: Juliana, Willab Garden og Pavillon.

Vi bor i Aalborgområdet, og her er et havecenter, som har en udstilling af Julianamodeller. Den chekede vi i stormvejrsperioden og fandt ud af, at deres Botanica  Type B ikke havde det så godt efter den megen blæst, hvorimod Premiummodellen klarede det langt bedre, og den var tilmed et ganske pænt hus på ca 12 m2. Lidt for lille, men stærkt og kompakt.

Og så var der tid til den store Danmarkstur på jagt efter det perfekte. Første stop blev Pavillon i Odense, hvor vi så de udstillede modeller, og desuden fik en rigtig god betjening. Set ud fra en blæsende nordjysk bakketop, så deres frofiler særdeles solide ud, og med sikkerhedsglas i hele baner og alt sammen skruet sammen med stålskruer, så var det da ikke så ringe endda.

Men vi havde jo også hørt om Willab Garden og deres huse, specielt Maxi-modellerne.  Mange har på nettet rost dem. Så next stop københavn. Willab Garden er et fint sted at kigge på alverdens slags drivhusudstryr, der er mange dejlige ting. Vi fandt husene, kikkede på dem - og på hinanden. Vi var med det samme enige om, at det var gode, stærke huse, men når man samme dag har set både et Juliana, et Pavillon og et Maxi  - så ser man tydeligt forskellen:

Pavillon er de sejeste og flotteste. Deres profiler er bare de stærkeste og mest robuste. Sagen var klar.

På vejen hjem lagde vi for en sikkerheds skyld vejen om af  Byggecentrum Middelfart, hvor der er en stor drivhusudstilling. Vi blev bare bekræftiget i, at vi havde valgt rigtigt – men det var også den dyreste løsning. Kvalitet koster åbenbart.

Vi købte et Senior Vicorian  på ca 14,5 m2 med stærke profiler, stålskruer, sikkerhedsglas, højt til loftet osv. – og 6-8 ugers leveringstid.


Det kom midt i marts med både brugsanvisning og video. Vi valgte selv at stille det op, da det ville koste ca 9000 kr at få firmaet til at gøre det. Og nu står det der og er bare så flot og elegant.. Man kan sagtens gøre det selv, men selvfølgelig er der lidt problemer undervejs, da både brugsanvisning og video ikke helt svarer til den leverede model anno 2012. Heldigvis er firmaet meget behjælpelig, når man ringer og beder om gode råde og vejledning.

Nu er det der med både spinat og vindrueplanter, og når spinaten er høstet, er det tid til både tomater, peber, agurker, kyrdderurter og kaffe i det ene hjørne.

Vi mener helt sikkert, at vi valgte rigtigt – ellers ville det også bare have været
træls.

  
Hanne og Peter Corneliussen

1 kommentar:

  1. Hvor er det flot.. og super alt det I har fået plads til derinde. Glæder os til at følge hvordan det vokser til.
    Vi oplever at sommeren bliver meget bedre når man kan gå "under glas".... Mon ikke det er lige så skønt oppe hos jer.. lidt "nord på" :-)
    Hilsen Jesper & Susan

    SvarSlet